Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС призова властите на Белгия за пропорционални мерки за сигурност на летище "Завентем"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският съюз призова властите на Белгия за пропорционални мерки за сигурност на летището "Завентем" в Брюксел. Служители на Еврокомисията са предупредени както всички останали пътници - да предвидят повече време преди тръгването. По настояване на полицейския синдикат проверките на всеки пътник се извършват още преди влизането в сградата. Този следобед мерките ще бъдат проверени от еврокомисаря по транспорта Виолета Булц, каза нейният говорител Якуб Адамович:

Искаме отворена система, но разбира се и безопасна. "Завентем" винаги ще играе важна роля за всички в Брюксел. Колкото по-скоро нещата се нормализират, толкова по-добре за всички нас. Разбира се, решението за допълнителните предпазни мерки е в компетенциите на всяко едно летище. Може би точно в този момент ситуацията в "Завентем" не може да се сравни с тази при 800-те останали летища в ЕС.
 
 
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44