Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за убийството на Отвертката беше отложено поради неявяване на един от адвокатите

Делото за убийството на близкия до братя Галеви охранител Николай Радев - Отвертката беше отложено поради неявяване на един от адвокатите. Подсъдими са анестезиологът от дупнишката болница д-р Николай Карастоянов, неговият баща и по-малкият му брат.

Убийството стана на 11 март 2014 година в дупнишко заведение заради разправия между Отвертката и дъщерята на д-р Карастоянов 19-годишната Владимира, с която гардът имал интимни отношения. При сбиването Радев е бил прободен фатално с нож и издъхнал при операция в общинската болница от кръвозагуба. Председател на състава по делото е председателят на Окръжния съд Мирослав Начев. Според близките на Отвертката неявяването на адвокат Марин Марковски е трик на защитата с цел бавене на процеса. Те настояват за доживотна присъда на тримата Карастоянови. По разпореждане на съдия Начев всички явили се по делото бяха претърсени, а журналистите не можеха да снимат и да записват, камерите и апаратите им не бяха допуснати до залата - такова било изричното желание не тримата подсъдими, които се изнесаха през страничен вход на съдебната палата, отключен специално, за да се скрият от репортерите.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44