Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Касим Дал прогнозира предсрочни парламентарни избори

Предсрочни парламентарни избори догодина прогнозира пред журналисти в Силистра Касим Дал от Народната партия "Свобода и достойнство", която участва в Реформаторския блок. Според лидера на партията Корман Исмаилов на този етап в българската политика има много проблеми и разпадът и разцеплението ще продължат.

В политиката у нас нищо не е такова каквото изглежда, заяви Исмаилов:

Нито Местан е такъв, какъвто изглежда, нито Доган е този, който изглеждаше. Много трудно става и в момента, когато политиката става всеядна, когато няма ценности и принципи. Да вземем и един Изборен кодекс - какво се говореше преди шест месеца, какво стана. Поредните кърпежи, поредните решения, които са частични, конюнктурни, тясно, лично-партийни и партизански в един процес на взаимно надлъгване и надцакване между едни и други.

Според Касим Дал отцепването на Лютви Местан и учредяването на партия ДОСТ не е единственият проблем на ДПС:

Моделът "Движение за права и свободи", наложеният досега, вече търпи пълен крах. Те се промениха. С това ръководство доведоха нещата дотук и всичко е клиентелизъм там, но няма я банката вече и както се вижда, няма вече и Делян Пеевски.

Пеевски и Доган наистина имат забрана да влизат в Турция. Според Дал отношението към ДПС в южната ни съседка не е партийна, а държавна политика и неминуемо ще се отрази на изборните резултати на движението.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44