Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен ще сезира органите за направомерно получени пари по европейски проекти

Снимка: БГНЕС
Кметът на Плевен ще сезира компетентните органи по повод възнаграждения, получени при реализирането на проекти с европейски средства. По думите на Георг Спартански, в продължение на години служители на общината са получавали големи суми без да имат отношение към изпълнението.

Тук работеха секретарки по на 2 хиляди лева заплати, водейки се като асистентски на проект "Водният цикъл Долна Митрополия - Плевен" . Подготвям информация до компетентните органи с оглед изплащането на такива суми в продължение на доста години на лица, които нямат нищо общо с проекта и са получавали едни пари за работа, която не са свършили. Тази практика категорично не може да бъде толерирана

Спартански върна и  ключа на джип "Туарег", собственост на общинска фирма "Инжстрой", който по думите му, е ползван с договор от кмета Димитър Стойков през предишния мандат.

Мисля, че беше важно да върна тези ключове. Не мисля, че първата работа на кмета, като дойде в общината, е да си вземе автомобил, който му харесва, за да си прави частните пътувания до собствения имот извън Плевен. И ще реагирам много остро на всички такива случаи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44