Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишени нива на реките след обилните валежи

| обновено на 04.05.16 в 11:15
Снимка: БГНЕС

Валежите в област Монтана продължават. През изминалото денонощие в региона са паднали между 24 и 39 литра дъжд. Най-много е валяло в районите на село Доктор Йосифово, в Берковица и в Чипровци. Залят е пътят Монтана – Берковица от разклона за село Боровци до местността Йончови ханове. Участъкът е затворен за движение и се охранява от полиция и жандармерия. Обходният маршрут е през Вършец.
Днес се очаква значително повишено ниво във водосбора на река Огоста.

Нивото на река Осъм се е покачило над два пъти след падналите през последното денонощие валежи в Ловешко, но остава далеч под критичното. В Ловеч тази сутрин са измерени 116 см, при 52 см вчера. В Троян нивото е достигнало до 90 см след като вчера е било 38 см. Нивото на река Вит се е повишило е с по-малко от  20 см.

Най – много дъжд в областта е паднал в Черни Осъм – 29 л. кв. м. и в Троян – 26 л. кв. м. В Ловеч са измерени 18 л. кв. м..,  В останалите райони валежите са били по-слаби. Гръмотевични бури е имало в Ловеч и Априлци, но няма данни за паднали градушки. . 


След обилните валежи тази нощ нивата на реките Янтра, Белица и Дряновска в община Велико Търново са се повишили, но засега няма риск от преливане. При критични 6 метра, водите на Янтра във Велико Търново тази сутрин са достигнали два метра, след което е започнало спадане. Заради очакваните в следващите дни дъждове в общината е въведен денонощен режим за наблюдение на реките.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44