Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 10 май започва Националното външно оценяване за четвъртокласниците

Снимка: БГНЕС

С оценяване по Математика на 10 май започва Националното външно оценяване за четвъртокласниците, припомнят от просветното министерство. 

На 12-и май е изпитът по Български език и литература, на 13-и – по Човекът и природата, а на 16-и – този по Човекът и обществото. Изпитите са писмени и продължават един учебен час, за учениците със специални образователни потребности – два учебни часа. Тестовете по Математика, Човекът и обществото и Човекът и природата съдържат 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само единият е верен, както и три задачи от затворен тип. По Български език и литература тестът включва диктовка, текст за четене с разбиране и 11 задачи към него. 

Максималният резултат за всеки от тестовете е 20 точки. Оценките не се включват при изчисляване на годишния успех на ученика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44