Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: Трябва да довършим изграждането на боеспособна армия

Изграждането на съвременна и боеспособна армия, която да бъде съвместима с армиите на съюзниците от НАТО трябва да бъде доведено до успешен край, заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията по удостояване на военнослужещи с висше офицерско звание,

Плевнелиев връчи пагони на генерал на началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов. Досегашният директор на дирекция "Сътрудничество и регионална сигурност" в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел контраадмирал Емил Ефтимов, който от 16 юли става заместник-началник на отбраната, получи пагони на вицеадмирал:
Вярвам, че вие, съвременните български  генерали и адмирали, сте достойни продължители на делото на своите велики предшественици. Господа генерали и адмирали, връчваните пагони са лична атестация за постигнатото не само от вас, но и от нашите подчинени.

Слово от името на получилите висше офицерско звание произнесе генерал Константин Попов:
В навечерието на 6 май - празник на храбростта и Ден на българската армия, искам да ви уверя, че всички ние, хората с униформи, българските воини, ще работим неуморно и до постигането на крайната ни цел - по-модерна, по-силна българска армия - такава, каквато България заслужава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44