Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сирийската армия отрече да е атакувала бежански лагер на границата с Турция

| обновено на 06.05.16 в 15:01
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сирийската армия отрече нейни самолети да са нанасяли удари срещу бежански лагер на границата с Турция, съобщи Ройтерс. По данни на местни активисти, ударите са нанесени от руски или от изтребители на режима в Дамаск.
При въздушен удар вчера срещу лагер за бежанци в северна Сирия, близо до границата с Турция, са загинали 30 души, твърдят местни антиправителствени активисти. Сирийската обсерватория за правата на човека разпространи информация за 28 загинали, сред които деца и жени, но предупреди, че броят на жертвите може да нарасне. Нападението беше извършено броени часове след като Русия и Сирия официално потвърдиха, че в Алепо влиза в сила 48-часово примирие. 
Междувременно помощник генералният секретар на ООН Стивън О`Брайън предупреди, че ако въздушните удари срещу сирийския лагер за бежанци са били умишлени, то това би било равнозначно на военно престъпление.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44