Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пхенян се открива Седмият конгрес на Корейската трудова партия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Пхенян днес се открива Седмият конгрес на Корейската трудова партия, който ще бъде първият за партията за последните 36 години.

Дневният ред се пази в тайна, но според експерти, се очаква делегатите да съсредоточат вниманието си върху мерки за укрепване на отбранителните способности и такива за решаване на икономическите проблеми на Северна Корея в условията на санкции. Те бяха наложени на страната заради поредица изпитания на ядрени и водородна бомби. 
Най-вероятната причина, заради които управляващите в Пхенян комунисти се събират днес, е желанието на лидера Ким Чен Ун да консолидира властта и да назначи свои поддръжници на ръководните постове.
Любопитното е, че Северна Корея, която пази дълбоко тайните си, този път е поканила журналисти от целия свят, за да отразяват конгреса. Подробности обаче все още не са ясни дори за продължителността и за мястото на провеждане на събитието.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44