Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млада жена и детето ѝ пострадаха при катастрофа на магистрала "Тракия"

| обновено на 06.05.16 в 16:23
Снимка: БГНЕС


Млада жена, водач на автомобил, и шестгодишното ѝ момиченце са пострадали при катастрофа на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал малко след тунела "Траянови врата" в посока Пловдив след 14 часа. Вероятно става дума за изгубване на контрола върху колата. 

Пострадалите са от София и животът им е вън от опасност. Дясното платно на магистралата около 60-и километър е временно затворено, поради което се е образувала километрична опашка от автомобили. На място има екипи на КАТ и Спешна помощ. Извършва се оглед и се изясняват причините за катастрофата. 


Говорителят на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов обясни пред "Хоризонт":
При една такава ситуация незабавно са насочени екипи на Пътна полиция, които обслужват АМ "Тракия", заедно с екипи на Районното управление в Септември и аварийно спасителен автомобил на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пазарджик. Когато са пристигнали на място колегите установяват, че се касае за самокатастрофирал лек автомобил "Алфа Ромео", който е пътувал в платното в  посока за град Бургас. В него са пътували 34-годишна жена, която е и водач на автомобил,а и шестгодишното й момиченце. За радост, в тази критична ситуация в близост до мястото на инцидента са се намирали военно-медицински автомобил с екип от ВМА заедно с автопатрул на служба "Военна полиция" при Министерство на отбраната. Те са оказали незабавно съдействие на колегите от областната дирекция, като са качили пострадалите, жена и нейно дете, и са ги транспортирали до болницата в Пазарджик.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44