Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Благоевград ще бъде изграден Център за обществена подкрепа

Снимка: Община Благоевград

Център за обществена подкрепа ще бъде изграден в Дома за деца, лишени от родителска грижа, в Благоевград. Осем специалисти ще предоставят новата социална услуга, насочена към хора със специфични проблеми.

Необходимостта от създаване на център за обществена подкрепа е мотивирана от идентифициране на такава потребност в областния център. Психичните разстройства и поведенчески проблеми са констатирани в широк възрастов диапазон, но най-уязвими са младите хора и тези, останали трайно без работа и възможност за препитание. На потърсилите помощ в центъра ще се предоставя комплекс от социални услуги и компетентна помощ от психолози и психотерапевти. Паралелно с това в него ще се обучават и специалисти за работа в социалните звена на общината. Центърът за обществена подкрепа ще бъде с капацитет 40 места, като се предвижда в него да работят постоянно осем специалисти. 23 са социалните услуги, предоставяни на хора в нужда в общината, като най-новите от тях са насочени към коригиране на негативни поведенчески модели, реинтеграция на деца, напускащи социалните институции, личностно и семейно консултиране.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44