Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ефир е "Гласът на Родопите" – деветата регионална програма на БНР

| обновено на 09.05.16 в 15:49
Снимка: Мехмед Реджеб

Днес в Кърджали започна работа най-новата регионална радиостанция на Българското национално радио. Тя носи името "Гласът на Родопите" и може да бъде приемана на честота 90 мегахерца. Водещата Станислава Георгиева откри програмата с актуалните местни новини. В началото Радио Кърджали ще има тричасова собствена програма на български език, като в следващите години продължителността ще нараства съответно на 6, 12 и 18 часа. Приоритет ще бъдат местните политически, социални и икономически теми.

Първата емисия на Радио Кърджали започна в 9 часа. Тя беше открита с актуални местни новини. Стартът ѝ се забави заради обжалване на лицензията на СЕМ от представители на ВМРО. След като Върховният административен съд отхвърли претенциите, Радиото стана факт. Официалното откриване на най-новата регионална станция направи генералният директор на БНР Радослав Янкулов:

Кърджали и хората, които живеят в този регион, винаги са заслужавали да имат отношение и да имат досег до информацията, до новините. Това ще бъде едно истинско наше радио, едно любимо радио.

Според кмета на Кърджали Хасан Азис, новото радио ще е мостът между хората и местната власт:

И аз нас това е един голям ден. Ден, в който БНР вече има своя кърджалийски глас.

Радиостанцията е деветата поред в семейството на Националното радио. От днес ще излъчва всекидневно от 9 до 12 часа, през останалото време ще се комутира сигналът на "Хоризонт" и Радио България. Освен актуалната информация програмната схема включва предавания за земеделие, икономика, бизнес, култура, музикални етюди от най-новата балканска музика. Сред външните автори са проф. Николай Овчаров и музикалният виртуоз Нешко Нешев.

 Амбицията на екипа е да го направи най-атрактивната и слушаема станция в тази част на България. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44