Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 10 до 30 май могат да се подават документи за кандидатстване по проект "Студентски стипендии"

Снимка: БГНЕС

От утре до 30 май ще се подават документите за кандидатстване по проект "Студентски стипендии". Той е на стойност 26 милиона лева и покрива 3 семестъра. Стипендиите са два вида, каза министърът на образованието Меглена Кунева:

Стипендия за успех, стипендия за специални постижения. Ще бъдат отпуснати 151 500 месечни стипендии за успех на стойност 120 лева, усреднено за цял семестър стипендията е 600 лева. Много важно е да отбележим, че стипендиите за успех ще се отпускат на студентите в приоритетни професионални направления. Вторият вид стипендии е за всички професионални направления. Те са за онези студенти, които са показали специално постижение в науката – инженерно-техническите дейности, педагогическите науки, иновациите и предприемачеството, изкуствата, културата и спорта. За това перо са предвидени малко над шест милиона лева или 30 300 еднократни стипендии по 200 лева. Всеки студент има право в рамките на един семестър да кандидатства до три стипендии за специални постижения или отново до 600 лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44