Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 досъдебни производства срещу мъжете, нападнали полицаи при протестите в Раднево

Снимка: БГНЕС

Пет досъдебни производства са образувани срещу мъжете, нападнали полицаи при протестите в Раднево. Това съобщи за "Хоризонт" Николай Кирков – директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Продължава разследването и на други участници в протестите. Търсят се и евентуални подбудители на екстремистките прояви. На въпрос на "Хоризонт" – на какво основание са поставени временните контролно-пропусквателни пунктове на входовете на Раднево, старши комисар Николай Кирков посочи Законът за МВР и заповед за специализирана полицейска акция, която ще продължи за осигуряване на обществения ред в града. В него не се допускат автомобили и лица, които са употребили алкохол, носят дрога, палки, боксове, и друго хладно оръжие. Кметът на Раднево заяви, че от днес тече 7-дневният срок за обжалване на констативния протокол от проверката на търговските обекти в ромската махала. Според доктор Дамян Миков, директор на Старозагорската Агенция по безопасност на храните при проверката всички обекти са били празни, а магазинът е законно регистриран.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44