Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елизабет Тоева от 81-во училище стана министър на образованието за един ден

Снимка: Радио Видин

Зрелостниците, които имат оценка над 5 по даден предмет, да се освобождават от матура. Това предложи в деня на ученическото самоуправление Елизабет Тоева от 81-во училище, която стана министър на образованието за един ден. Според министър Кунева учениците не трябва да се страхуват от изпити, а положителното при матурите е, че те дават възможност да се кандидаства в университет без входен изпит. Елизабет се обърна към зрелостниците:

Да вярват в себе си и да са спокойни. От тези засилени мерки за сигурност мисля, че не би имало смисъл, ако не ставаха тези неща с преписването. Не мога да си го обясня защо преписват, ако наистина вярват в себе си, ако наистина са научили и са учили през годините усърдно. Това би било само в тяхна полза. Сега с тези мерки за сигурност би показал реалните резултати на зрелостниците.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44