Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две нови огнища на нодуларен дерматит са открити в Кюстендилския регион

Снимка: БГНЕС

Десетки фермери от няколко пловдивски села настояват за спешна ваксинация на кравите срещу нодуларен дерматит. Миналата седмица в село Беловица заради заразено животно бяха унищожени всичките 80 крави. С решение на правителството спешно бяха отпуснати средства за ваксинация, за да се избегне епидемия.

Две нови огнища на нодуларен дерматит са открити в Кюстендилския регион, казаха ветеринарни специалисти в село Кутугерци. Болните животни вече са евтаназирани. 

В квартал "Шарков чифлик" на град Кочериново са установени и умъртвени 5 крави с дерматит. Мястото е близо с регистрираното първо огнище на заболяването в село Бураново. Муежду двата случая вероятно има връзка. Умъртвените животни ще бъдат заплатени на собствениците – по 1,50 до 2 лева за килограм.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44