Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК раздава втората пратка хранителни продукти за нуждаещи се в Сливенско

Снимка: БГНЕС

Започва раздаването на втората пратка хранителни продукти за нуждаещи се хора в Сливенска област. Програмата се реализира от Червения кръст с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

В Сливенска област подпомаганите са 1000 души. От втория транш на помощите включените в списъците граждани ще получат по 5 килограма брашно, 3 килограма леща, 3 килограма спагети, 1 килограма конфитюр, компот, нектар и локум.

В община Сливен раздаването на продуктите ще продължи от 10 до 25 май в специално открит пункт срещу 2-ро ОУ.

В общините Твърдица и Нова Загора разпределянето на продуктите ще бъде извършено в периода 10 - 18 май във временни пунктове в Медицинския център и Младежкия дом.

В община Котел кампанията е от 11 до 25 май в пункт до църквата "Св. Св. Петър и Павел".

Списъците се изготвят от Агенцията за социално подпомагане, която определя целевите групи за най-нуждаещите се. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44