Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха контрабанден канал за внос на цигари от Гърция

Снимка: ОД на МВР

Контрабанден канал за внос на цигари от Гърция беше разбит при специализирана акция на ГДБОП в Благоевград. Арестувани са четирима  чуждестранни граждани и са иззети 140 мастербокса цигари без акцизен бандерол.

Операцията по разкриване на престъпната група е реализирана по досъдебно производство под наблюдението на Специализираната прокуратура. Претърсени са един имот и четири автомобила. Огромното количество цигари са били открити зад така наречената "тапа" от чували с трици в един от автомобилите. При операцията е намерено и пликче с кокаин. Задържан е лидерът на групата - арменски гражданин, постоянно пребиваващ в страната, който през 2014 и 2015 година е бил уличаван в контрабандна търговия с цигари. Другите трима задържани са гръцки граждани.

Групата е действала на територията на България и Гърция, като е осигурявала цигари за българския пазар, внесени нелегално от южната ни съседка. На четиримата задържани са повдигнати обвинения и е наложена мярка за неотклонение задържане за 72 часа. В момента се преценява за кои от тях ще бъде предявено постоянно задържане под стража.

Предотвратената щета от неосъществената контрабанда е в размер на около 500 хиляди лева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44