Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италиански бизнес организации представиха възможностите за инвестиции в България

Италианските бизнес организации "Конфиндустрия България", "Съюз на индустриалците" и "Униндустрия" представиха в Болоня възможностите за инвестиране в България.

На срещата в Болоня присъства нашият генерален консул в Милано Росен Руфев, имаше също представители "Конфиндустрия България" и на "УниКредит Булбанк". Бяха изтъкнати сериозни факти за възможностите за инвестиране у нас и значението на инфраструктурата на България.

Роберто Маскали от "Конфиндустрия България" изтъкна защо Пловдив е индустриалното сърце на България, както и значението на "Дунав мост" при Русе за връзката с Румъния и посока Русия, както и към други страни.

Беше изразена възхита от метрото в София, от това, че България вече е европейски лидер в производството на лавандула, както и от богатството от минерални извори и бани, които могат да бъдат цел на италиански инвестиции.

Италия е втора след Германия по търговски обмен с България. Директните инвестиции са към 2 милиарда евро. Според италианските специалисти, свързани от години с България, страната е във фаза на прогрес и е сигурно място за развитието на взаимния бизнес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44