Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френските власти осигуряват безпрецедентна охрана на фестивала в Кан

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френската Ривиера е под засилен полицейски контрол заради международния филмов фестивал в Кан, който започва утре. Властите се опитват да предотвратят всички възможни сценарии за терористични атаки.

Ден преди началото на 69-ия филмов фестивал, Кан вече гъмжи от полиция. След атентатите в Париж и Брюксел престижното събитие, на което ще се изсипят 200 хиляди гости и дъжд от световни кинозвезди, е силно рискова точка. Това предупреди и френският вътрешен министър Бернар Казньов, отишъл лично да огледа мерките за сигурност.

В курортния град са разположени стотици полицаи, четири екипа на спецчастите, 200 камери, 400 охранители, готови да претърсват и пребъркват всекиго.

Фестивалният център ще бъде проверяван щателно всеки ден, засилена е и охраната на хотелите, където ще отседнат Марион Котияр, Джордж Клуни, Джулия Робъртс, Уди Алън.

Спасителен екип ще дежури и на плажа, почти недостъпен откъм морето.

На летището в Ница са въведени строги ограничения и проверки за таксиметровите шофьори.

Генерална репетиция за събитието беше симулираната терористична атака в края на април с участието на около 200 фигуранти и четирима в ролите на терористи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44