Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Вежди Рашидов е на посещение в Русия

Вежди Рашидов и Валери Гергиев
Снимка: Николай Кръстев - кореспондент на БНР в Москва
Посещението на министъра на културата Вежди Рашидов в Москва е продължение на установените духовни културни връзки между народите и културите ни, които са се развивали във времето, каза Вежди Рашидов пред програма "Хоризонт" на БНР. Според него Москва все още помни различни прояви на българската култура в руската столица като концерти, изложби и редица представяния на страната ни.

Той ще има срещи с Михаил Швидкой, бивш министър на културата и понастоящем съветник на руския президент по културните въпроси, както и с Юрий Ушаков, хора, чиято дума се чува по най-висшите етажи на властта в Кремъл.

Това са хора, които са значими, неслучайно са специални съветници по международните отношения и културните връзки. Българинът не е зле настроен към руския народ. Това, което се опитват някои да го внушат, трябва малко да се махне, заяви министърът на културата.

Министър Рашидов се срещна с генералния директор на Третяковската галерия Зелфира Трегулова, където двамата днес обсъдиха възможности за размяна на изложби в София и Москва.

Той награди директора на Мариинския музикален театър от Санкт Петербург Валери Гергиев с най-високото ни отличие в сферата на културата "Златен век".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44