Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янка Такева: Учители ще получат между 200 и 300 лева преди 24 май

Снимка: БГНЕС

80 на сто от преподавателите в училища и половината от учителите в детските градини ще получат между 200 и 300 лева преди 24 май, каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Парите са заложени в единния разходен стандарт за издръжка на децата. Такева обясни какви са причините не всички учители да получат бонус:
Някъде детските градини не са на делeгирани бюджети, зависи от кмета на общината, първостепенният разпоредител. В малките населени места, където имаме намален брой на децата и учениците, особено в училищата, които имат до 50 деца, също има проблеми с делегирания бюджет.
За поредна година Синдикатът на българските учители връчва приза "Учител на годината" в девет категории. Носител на специалната награда за учител ветеран е Славка Плевнелиева, дългогодишен учител в математическата гимназия в Благоевград.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44