Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Кърджали поискаха да бъде забранено влизането в града на тежкотоварни автомобили

Снимка: БГНЕС

Жители на Кърджали поискаха да бъде забранено влизането в града на тежкотоварни автомобили. Повод стана тежката катастрофа, при която снощи ТИР с бира се преобърна в дере на метри от жилищен блок. При инцидента пострада 71-годишна жена, която е в болница със счупване в основата на черепа и на крака.

Това е 25-ия пътен инцидент в този участък, разказаха живеещи в блока, известен като кока-колата. Той е построен на входа на Кърджали, веднага след стръмното 4-километрово спускане към града.    
Забраната за движение на камиони с тегло над 15 тона е от няколко години след поредица тежки катастрофи с жертви. Според живеещите в блока, забраната не се спазва откакто полицията оттегли екипите си от контролния пункт при село Чилик.
Най-големите нарушения стават в събота и неделя, защото тогава тежкотоварните автомобили карат с изключително висока скорост. Знаят, че от КАТ няма дежурни. Горе, на Чилик, на разклона имаше, сега ги няма. Настояваме да се издаде заповед, тежкотоварни автомобили да не преминават от тука.
Ако местната власт не забрани движението на тежки камиони в района, местните хора ще блокират пътя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44