Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влиза в сила забраната за бурки в Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Пълната забраната за носенето на бурки на обществените места в Пазарджик влиза в сила от днес. Служители на полицията и на общината ще следят за спазването на наредбата, а нарушителите ще бъдат глобявани.

От днес официално се забранява носенето на облекла, които закриват части от лицето и пречат на идентификацията му. Забраната важи за Пазарджик и 30-те села в общината. Забранява се носенето на бурки не само в общинските и държавните институции, но и по улиците, парковете, магазините, транспорта, навсякъде. 

Решението беше взето от мнозинство от Пазарджишкия общински съвет на 27 април. До момента никой не е обжалвал в Административния съд, промяната на наредбата за обществения ред. 

След ветото в ромския квартал "Изток" няма видимо напрежение. Проверка установи, че голяма част от забулените жени са открили лицата си още преди забраната да е влязла официално в сила.

За спазването на наредбата ще следят служителите на Полицията и на Общинската администрация. При първо нарушение глобата е триста лева, а при всяко следващо, санкцията е хиляда лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44