Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветовете на българския трибагреник грейват върху мавзолея-костница в Плевен

Снимка: www.pleven.bg

Мавзолеят-костница “Свети Георги Победоносец“ в Плевен тази вечер ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Символът на града ще е фон на изпълненията на 12 фолклорни състава. Проявата е посветена на празника на града -15 май.

Подготовката за новия облик на Плевен започна с първите пролетни дни. С над 40 хиляди стръка са оформени паркове и градини във всички цветове на дъгата. Модерният градски интериор е обновен с висящи цветя и двуметрови цветни пирамиди пред знакови сгради. Най-голям интерес сред децата предизвиква обемните над метър букви, с които е изписано на кирилица и на латиница името на Плевен. Буквата В е стилизирана във формата на сърце. Композицията е разположена в близост до фонтаните. Ефектно нощно осветление прави надписа видим 24 часа.

Днешната фолклорна вечер започва в 20.00 часа и е с участието на Северняшкия ансамбъл, детските ансамбли "Мизия" и "Нашенчета", както и многобройните клубове за български танци. В края на програмата танцьорите ще поканят плевенчани на голямо общо северняшко хоро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44