Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кънев: Десните и проевропейски партии и гражданското общество да подкрепят Плевнелиев за президент

Прессекретариатът на държавния глава: Изявлението на ДСБ не е съгласувано с президента

| обновено на 13.05.16 в 17:49
Снимка: БГНЕС


Лидерът на ДСБ Радан Кънев призова десните и проевропейските партии и гражданското общество да се обединят и подкрепят Росен Плевнелиев като независим кандидат за президент.
По думите на Радан Кънев, по този начин Плевнелиев, с когото не са водени предварителни разговори, ще получи необходимата подкрепа и увереност, както за да приеме такава  номинация, така и да изгради кампанията си и убедително да спечели президентските избори.

Ние смятаме, че президентската институция е основен гарант за геополитическата стабилност на България, за нейната външнополитическа ориентация, за отбранителната способност на армията и за защита на правосъдието от политически намеси, каза Радан Кънев.

Той допълни, че това е и конституционната роля всъщност на българския президент. Кънев каза още, че Плевнелиев е най-успешният президент от всички държавни глави досега. Радан Кънев определи последните шест месеца като период на задълбочаваща се политическа криза, от която няма да може да излезе страната ни и предрече предсрочни избори до месеци. По думите му, до тези предсрочни избори десните партии и граждански организации трябва да се обединят в силен десен политически субект.

Изявлението на ръководството на ДСБ не е съгласувано с президента Росен Плевнелиев, посочват от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава е поел ангажимент да оповести решението си дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни. „Дотогава всяко твърдение отразява само позицията на своите автори, но не и тази на държавния глава“, подчертават още от президентството



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44