Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Около 150 учени, адвокати и предприемачи са обсъдили в Харвардския университет бъдещ проект за подобрено синтезиране на човешко ДНК от химикали, пише "Ню Йорк Таймс". Срещата е била тайна, а участниците са били инструктирани да не се свързват с медиите.

Учени от Университета в Станфорд и от Северозападния университет критикуваха тайния дебат. Според тях разработването на нови и по-евтини техники за синтезиране на човешки гени може да е от полза за науката, но може да има неясни последици, допълва "Ню Йорк Таймс".

Държавният глава на Венецуела Николас Мадуро издаде указ за удължаване на извънредното положение в страната с още 60 дни, обвинявайки Съединените щати за нестабилността в държавата, пише британският вестник The Guardian. Мадуро оправда удължаването на срока за извънредно положение с опитите на държавите от ОПЕК и Вашингтон да свалят лявото му правителство.

Демонстранти срещу новия закон за труда във Франция са влезли в сблъсък с полицията снощи, съобщава вестник Le Parisien. Протестиращите са се опитали да превземат общинска зала във френския град Рен, допълва изданието.

Членовете на "Ислямска държава" може да използват химически оръжия в отчаян опит да задържат Мосул, докато иракските сили се подготвят да си върнат контрола над втория по големина град в Ирак, пише вестник The Telegraph.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44