Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 кметове на села в Кюстендилско ще имат достъп до системата за електронни подписи

Кметовете на 16 от по-големите села в община Кюстендил вече ще имат достъп до интегралната система с електронни подписи на ЕСГРАОН. Идната седмица кметовете ще преминат обучение за работа със системата с електронен подпис, за да могат да ползват националната база данни и така да се улеснят административните услуги.

По този начин ще става изготвянето на документи за наследници, които те сами подпечатват, актуализиране на арендни договори, справка по такси и налози, удостоверения за раждане и др. Сега това отнема много време на кметовете, за да търсят и да се ровят в документацията и архива. През юни тази година и останалите 15 селски кметове ще получат електронен подпис и ще имат достъп до системата. До края на годината всички селски кметове в общината ще заработят с интегралната система с електронен подпис. Всички те имат монтирана компютърна конфигурация в кабинетите си и интернет.

Общината е от първите в страната, която ще прилага това улеснение в административното обслужване, каза Мирослав Миланов, завеждащ организационния отдел на общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44