Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирването на тигрите-бегълци от Холандия приключи успешно

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тигрите Раджа и Делхи, които избягаха от убежище за диви животни, намиращо се близо до малко село в северната част на Холандия, бяха заловени. Издирването на тигрите-бегълци приключи успешно - те бяха уловени и прибрани в клетките си, съобщиха от полицията.

Благодарение на професионалната намеса на ветеринарите, както и на куче-следотърсач, тигрите бяха заловени и сега спят дълбоко, обясни полицай Жан Графстра в социалната мрежа Туйтър. По-рано през деня жителите на района бяха предупредени да останат по домовете си докато властите открият и заловят животните.

По време на търсенето, в което се включиха и и ветеринарни лекари с пушки, заредени с успокоителни медикаменти за животните, и полицейски хеликоптер, няма пострадали, обясниха от резервата за животни "Фелида", от където подчертаха, че тигрите никога не са напускали клетките си.

Селцето Олдербекоп в северна Холандия  е известно със своя приют за диви животни, в който биват настанявани различни представители на семейството Котки от циркове и зоологически градини по цял в свят. Животните обикновено са в напреднала възраст или с влошено здравословно състояние, като в центъра те биват лекувани и съответно подготвяни за бъдещото им изпращане в по-големи резервати в Южна Африка.

Тигрите Раджа и Делхи са спасени от зоологическата градина в Германия, където са били подложени на глад. Двойката  изглежда е избягала от клетката през врата, която е била оставена отворена. Техни съседи във "Фелида" са още шест тигъра и два лъва , както и черен ягуар и леопард.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44