Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тютюнопроизводителите от Източните Родопи с най-много премии за миналогодишната реколта

Тютюнопроизводителите от Източните Родопи ще получат най-много премии за миналогодишната реколта. Това става ясно от разпределението на парите по сортови групи, гласувано на заседание на Консултативния съвет по тютюна.

Стопаните с добиви до един тон ще вземат по 2.69 лв. за килограм, а тези с над 2 тона - по 1.74 лв. Първият транш от парите ще бъде изплатен до началото на юни, а следващият - през юли. Според заместник-областния управител на Кърджали Румен Младенов интересите на местните стопани са защитени, тъй като те ще получат най-големия процент от парите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44