Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

24 ЧАСА и СТАНДАРТ поместват в челните си статии призива на Поли Генова към политиците да запазят правото на глас на българите в чужбина. Заглавието на СТАНДАРТ е запазено за премиера: „Бойко стиска палци на Поли“, пише вестникът с голям шрифт. Борисов е на първата страница на СТАНДАРТ и заради реакцията си срещу решението на ДСБ да се обявят за преизбирането на президента Росен Плевнелиев. „Цветанов и Кунева обявиха Радан Кънев за интригант“, пише ТРУД по същия повод.
24 ЧАСА обръща внимание и на главния прокурор заради коментарите му върху подготвяния съдебен закон. Сотир Цацаров не възрази срещу промените, една от които „предвижда обвинителите от цялата страна да не са подчинени на главния“ прокурор, отбелязва вестникът. СТАНДАРТ изтъква несъгласието на Цацаров с подлагането на магистрати на детектор на лъжата. Главният прокурор възрази срещу възможността експертите от инспектората да бъдат подлагани на детектор за проверка на почтеността им, уточнява ТРУД. „В никоя или почти никоя държава полиграфът не е доказателство, не можем да изследваме експерти като престъпници“, каза Цацаров, цитиран от вестника.
„Часовник за преписване излиза от 60 до 160 лева“, четем във водещото заглавие на вестник ТРУД. „С настъпването на сезона на матурите и кандидат-студентските изпити у нас процъфтява сравнително нов пазар. На него се търгуват устройства, които служат за преписване и измама по време на изпити. Дигиталната техника в тази област напредва с часове, а цените падат непрекъснато. Под 200 лева в български интернет сайтове можете да закупите часовници, в които да качите готови текстове, очила с камери, микрослушалки и още куп джаджи и мошеничества. Българските закони не забраняват продажбата и употребата на такива устройства“, отбелязва ТРУД.
„Работата без сключен трудов договор ще е законна в селското стопанство“, съобщава 24 ЧАСА. Това ще стане възможно след приемането на промени в Кодекса на труда, предложени от депутати от ГЕРБ, БДЦ и АБВ. С тях сключването на договор ще може да става до 14 дни, след като трудът е положен. Според експерти от социалното министерство този текст е нонсенс. Той не е бил съгласуван с министерството и щял да направи невъзможен контрола дали работниците по нивите са законно наети.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44