Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Невестино осигури багер, с който ще прочиства междуселските пътища

100 хиляди лева от капиталовите разходи в бюджета осигури общината в Невестино за багер, с който ще прочиства междуселските пътища. Той ще се използва при всякакви аварийни ситуации по инфраструктурата - премахване на паднали скали и свлачища, ще работи по речните корита и бедствия, казаха от администрацията.

Сериозен проблем са черните пътища, силно изровени от тежката дърводобивна техника и камионите с трупи, смъквани от планината. Местните непрекъснато се оплакват, а общината не може да реагира. След обществена поръчка новият багер вече е доставен от столична фирма, спечелила търга. Избраният модел има и багерно и булдозерно устройство, общината назначила щатен механик, който ще управлява техниката. Досега при необходимост ползвали стар трактор "Болгар" и стар багер, който е напълно амортизиран и вече е спрян. Неветино е от малкото общини в региона, която поддържа своя аварийно-спосителна група, която е в пълан готовност да се намеси при възникнали тежки ситуации в някое от 23-те села с над 300 махали в планинския район, особено зимата. Общата териотрия на общината е 400 кв. километра



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44