Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Симеоновград обявиха бедствено положение заради пороен дъжд и градушка

Дъждът причини пробеми в различни части на страната

| обновено на 16.05.16 в 19:52
Снимка: Радио Шумен

В община Симеоновград е в сила бедствено положение заради щети от обилния валеж и градушката следобед, съобщиха от областната администрация в Хасково.  Наводнени са мазета и приземни етажи в жилищни сгради, водата е отнесла асфалтовата настилка на пътища. Има села с прекъснато електрозахранване.

Общинска комисия започна оглед на щетите. Областният управител на Хасково следи ситуацията в засегнатите населени места.

Пороен дъжд е причини авария на автобус с пътници във Варна. От пороя са наводнени приземни помещения на АГ-болницата и на Спешния център на многопрофилната болница "Света Анна". Постъпили са над  20 сигнала за наводнени офиси на фирми и магазини. 
В квартал "Аспарухово" няма проблеми, съобщи кметът Калина Белмезова. Поройният дъжд в късния следобед във Варна продължи близо час.

За 40 минути пороен дъжд и градушка нанесоха сериозни щети върху земеделската продукция и наводниха къщи в Карнобат. Наноси от чакъл и пясък са затрупали улиците в града.

Най-много са нанесените щети в южната част на града. 10 са наводнените къщи на ул."Иван Рилски" и бул."България", съобщи кметът на общината Георги Димитров. Той уточни, че наводнените имоти се намират край река Порой.

По главния път Бургас-София в района на Карнобат са изкъртени асфалтови настилки. Има изместени от придошлата вода метални капаци на шахти.

В момента се прави анализ на ситуацията.Повече информация за размера на нанесените щети ще има  утре.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44