Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франсоа Оланд: Няма да отстъпя от реформите

| обновено на 17.05.16 в 15:43
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд отхвърли възможността да отстъпи от реформите на пазара на труда, които предизвикаха улични протести в страната през последните седмици.

Предпочитам да бъда запомнен с реформи, отколкото като президент, ненаправил нещо, отсече пред радио "Юроп 1" френският президент, защитавайки за пореден път оспорваната реформа на пазара на труда.

Няма да отстъпя, защото твърде много правителства досега са отстъпвали. Затова и държавата, която заварих през 2012-а, не беше никак лесна за управление. Ще отстъпя, когато се постигне компромис, допълни той.

Оланд се изказа остро срещу вълните от насилие, съпътстващи протестните демонстрации.

Протестът е право, безредиците са престъпление и ще бъдат наказвани, заяви той, отбелязвайки, че досега при сблъсъците са били задържани близо 1000 души.

Президентът отново се опита да даде по-положителна оценка на мандата си, който навлиза в последната пета година при много тежък социален климат. Той изтъкна подобренията по отношение на дефицита и инвестициите, но призна, че битката срещу безработицата не е спечелена.

Дори в момента на президентското интервю Франция беше парализирана от нова протестна акция срещу реформата на пазара на труда.

Транспортни синдикати организираха блокади на пътни артерии, рафинерии и складове за горива в Западна Франция. В редица градове се провеждат демонстрации.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44