Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха собственика на питбули, нападали хора

Районната прокуратура в Казанлък е образувала досъдебно производство срещу собственик на питбули за нанесени телесни повреди на двама души. Инцидентът с животните не е първи, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 17 май двете кучета, които били извън двора на имота на техния собственик, се нахвърлили върху 38-годишен мъж и 82-годишна жена.

Отначало животните нападнали възрастната жена, а мъжът се притекъл на помощ. И двамата са с ухапвания – мъжът от вътрешната страна на бедрото, а жената е с рани по ръката. Тя е прегледана амбулаторно и освободена за домашно лечение, мъжът е оставен в болница.

Двете кучета са задържани и изпратени в общинския приют за настаняване на животни, а собственикът им е задържан за срок от 24 часа.

При огледа на местопроизшествието са иззети биологични следи. Освен този случай Районната прокуратура в Казанлък разследва и още два с граждани, ухапани от същите питбули.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44