Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Управляващата коалиция ще внесе нови промени в ИК за гласуването в чужбина

| обновено на 18.05.16 в 15:52
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че трите политически формации от управляващото мнозинство ще внесат нови промени в Изборния кодекс, които да дадат възможност за откриване на още секции в чужбина. Това ще стане веднага след като  решението на парламента да отхвърли ветото на президента бъде публикувано в Държавен вестник. 

За държави, извън пределите на страната, ще има възможност да се разкрият до 35 секции във всяка една държава и заявленията, които трябва да се подадат за разкриването на тези секции, ще бъдат  не 100, а 60. Ще облекчим гласуването на български граждани и ще  ограничим струпването на много хора в изборния ден. Водени от обществения интерес, стигнахме до този консенсус.

Попитан за реакцията на президента за отхврленото вето, Цветанов каза:

Знаете, че президентът има възможност да сформира правителство, когато има политическа криза, когато има невъзможност за функционирането на българския парламент и тогава се съставя служебно правителство, в което изцяло той има пълната компетентност да го направи. В момента ние говорим за парламентарна република, за парламентарни действия, които се предприемат от парламентарните групи, само и единствено водени да подкрепяме правителството.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44