Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият български началник на отбраната беше приветстван в НАТО

Снимка: БГНЕС

Новият български началник на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов беше приветстван на първото си участие във Военния комитет на НАТО. При откриването в Брюксел на 175-ото заседание на комитета полският председател генерал Петер Павел заяви:

Специално искам да спомена трима нови членове на нашата група: генерал-лейтенант Мирко Шундов от Хърватия, генерал Константин Попов от България и новият върховен командващ силите на САЩ в Европа ген. Майк Скапароти. Поздравления за вашите назначения. Очакваме с нетърпение вашите съвети, експертиза и принос в оформянето на препоръките ни към Северноатлантическия съвет.

Очаква се военните командири от НАТО да обсъдят плановете за разполагане на допълнителни сухопътни сили в Полша и Балтийските републики, както и още кораби в Черно море.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44