Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американският командващ силите на НАТО не очаква военен конфликт с Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След заседание на генералите от съюзните войски в Брюксел американският командващ силите на НАТО генерал Къртис Скапароти уточни, че Алиансът все още не е уточнил детайлите по изпращането на сухопътни батальони в Източна Европа: 

Все още разработваме операцията по засилено чуждестранно присъствие. По принцип войските ще участват в повишаване отбранителните способности на държавите по източния фланг. Това е само една част от нашите разнообразни възпиращи мерки. По нея има широко съгласие сред началниците на въоръжените сили.

Генерал Скапароти допълни, че не очаква военен конфликт с Русия:
Нашата мисия в НАТО е колективна отбрана и не вярвам, че в резултат ще възникне конфликт с Русия. Тя е агресивна и оказва натиск по своята периферия. Затова трябва да сме последователни за гарантиране суверенитета и въздушното пространство на нашите съюзници.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44