Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСР ще номинира следващия премиер на Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на управляващата партия в Турция ще номинира днес наследник на премиера Ахмет Давутоглу. Централният изпълнителен комитет ще се събере тази сутрин, а окончателното решение се очаква в неделя, когато ще бъде свикан извънреден конгрес на Партията на справедливостта и развитието.

Давутоглу обяви оттеглянето си от ръководството на партията и правителството по-рано този месец. Веднага след това президентът Реджеп Ердоган обяви, че Турция няма да промени антитерористичното си законодателство в замяна на либерализацията на визите, обещана от Европейския съюз.

За най-вероятен наследник на Давутоглу е спряган транспортният министър Бинали Йълдъръм, който е приближен на президента. Йълдъръм е архитект на мащабните инфраструктурни проекти, започнати от Ердоган.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44