Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кризисно заседание на френското правителство заради изчезналия египетски самолет

Манюел Валс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция ще открие разследване за причините за инцидента с египетския самолет. Очаква се изявление на френския президент Франсоа Оланд, който преди обед свика извънредно кризисно заседание на правителството във връзка с инцидента. Засега френските власти не изключват никоя хипотеза.

Първата ни задача е да се погрижим за семействата на пътниците, каза френският външен министър Жан-Марк Еро в края на извънредното правителствено заседание във връзка с изчезването на самолета на "Иджипт Еър". Министърът потвърди, че на борда са се намирали 15 френски граждани. Той заяви още, че Франция е готова да съдейства на египетските власти за намирането на останките от самолета. По-рано френският президент Франсоа Оланд разговаря по телефона с египетския си колега Абдел Фатах ал Сиси.

Никоя хипотеза не е изключена засега, каза сутринта френският премиер Манюел Валс. Според управлението на летище "Роаси – Шарл дьо Гол", цитирано от различни медии, всички процедури са били нормални снощи при излитането на самолета в 23:09 ч. Мерките за контрол на френските аерогари се прилагат все така в максимална степен при извънредното положение, въведено във Франция след атентатите миналия ноември.

Междувременно на летище "Роаси" започнаха да пристигат близки на пътниците. На място са създадени два кризисни щаба – психологически и технически.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44