Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С. Петрова, ПФ: Една институция да се занимава с проблемите на деца, възрастни и хора с увреждания

Султанка Петрова
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ПФ Султанка Петрова обяви в кулоарите на парламента, че подготвя цялостна концепция и законови промени, които да координират действията на Агенцията за закрила на детето и другите социални организации, така че да има наистина ефективна закрила за децата в риск.

Трябва да има един единствен орган, който да се занимава с проблемите на децата, семейството, възрастните хора и хората с увреждания. Когато един човек има някакъв проблем, той да знае къде да отиде, а не да го мотаят като топка от една институция в друга и не може едната институция да противоречи на другата институция. В момента тези пет институции не изпълняват своите задължения, липсва абсолютно всякакъв контрол. Един социален работник пише един доклад, той отива в съда и няма кой да го контролира. Социален работник може да бъде един човек, който е завършил средно образование и който не носи абсолютно никаква отговорност затова, какво е написал в този социален доклад.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44