Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

250 чужестранни студенти отбелязват за първи път 24 май в МУ-Плевен

За първи път с българските си колеги 24 май отбелязват 250 чуждестранни студенти, които са първокурсници в Медицинския университет в Плевен. Ректорът проф. Славчо Томов награди най-изявените младежи.

Професор Томов обяви решението на академичното ръководство, да удостои председателя на парламента Цецка Цачева с приз за изключителен принос. Поводът е разкриването на новия Факултет по фармация, който още тази година ще приеме първите 30 български студенти.

Тържествено слово, дни преди 24-ти май, изнесе академик Светлин Русев, който се обърна към студентите:

Толкова години на превратности и изпитания. Иска ми се да вярвам, че не сме загубили памет за своите учители. И когато всичко е потънало в мрак, когато уморени, изтощени, изгубили път и вяра, когато и последната надежда ни напусне, отново се завръщат учителите. Казано е, там, където има успех, е учителят. Там, където има поражение, е предателство. Бъдете будни. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44