Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още няма водеща версия за причината за катастрофата на египетския самолет в Средиземно море

| обновено на 20.05.16 в 09:55
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френските власти продължават да се изказват предпазливо за причините за катастрофата на самолета на "Иджипт Еър" по линията Париж-Кайро. Никоя версия не е изключена, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро.
Семейства на пътниците от злополучния полет Париж-Кайро ще бъдат приети утре във френското външно министерство, за да получат "максимална информация при пълна прозрачност" - това увери френският външен министър Жан-Марк Еро пред телевизия "Франс 2", Той отново се въздържа от коментари за причината за инцидента:
 Разглеждаме всички версии, но все още нито една не е надделяла, защото нямаме никакви индикации за причината.
По-рано египетските власти заявиха, че версията за терористично нападение е по-вероятната. Тази хипотеза поддържат и повечето френски експерти.
Самолетът преминава много етапи на технически проверки, пътниците също са проверявани на няколко пъти и според законите, действащи на всички летища по света, самолетът не получава разрешение да излети, докато не е обезопасен напълно, каза египетският министър на авиацията Шериф Фатхи
От вчера в Кайро се намира екип от френското Бюро за изследвания и анализи на авиопроизшествия, който ще участва в разследването. По думите на държавния секретар на транспорта Ален Виделис Франция има готовност да се включи  в подводно издирване на останките от самолета.
Френски авиатори изразяват недоумението си от противоречивата информация за намирането на отломки. Зоната е много тясна, това не е Атлантическият океан, твърди експерт пред изданието "Уест Франс".

Официалните институции във Вашингтон се въздържат от предположения каква е причината за катастрофата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44