Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФБР съдейства на разследването за причините за падането на египетския самолет

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати нямат официално заключение за причините за падането на самолета на "Иджипт еър". В същото време ФБР оказва съдействие на разследването, което се провежда от Египет и Франция.

В изявление, разпространено от Белия дом, прессекретарят Джош Ърнест посочи, че Америка изпраща най-дълбоките си съболезнования на семействата и близките на пътниците и екипажа на полета, както и на страните, засегнати от трагедията. И докато руските власти говорят за вероятна "терористична атака", Ърнест засега описва случилото се като инцидент:

Към този момент не знаем със сигурност какво е причинило изчезването на полет 804. Съединените щати са готови да окажат пълна подкрепа и да помогнат с ресурси на правителствата на Египет и Франция при разследването на този инцидент.

От своя страна шефът на ФБР Джеймс Коми заяви, че Бюрото все още няма доказателства, че самолетът е бил свален умишлено.

Конгресменът Адам Шиф, демократ от Комисията по разузнаване към Камарата на представителите, каза, цитиран от АП: 

Разглеждаме записи от разузнаването, за да разберем дали имаме някакви снимки и дали имаме сигнали, които могат да разкрият разговори за подобен заговор.

Шиф допълва, че Съединените щати работят заедно с французите, за да се хвърли светлина около пътниците. Той коментира, че самолетът се е разпаднал по време на полета, но не е ясно защо. 

"Еърбъс А320" летеше вчера от Париж за Кайро с 66 души на борда, когато изчезна от радарите над Средиземно море. За издирването му се провежда международна операция. Прокуратурата в Париж също разследва причините за катастрофата като на този етап не се изключва нито една хипотеза, включително тероризъм. На борда на самолета не е имало българи. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44