Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрелостник от Бургас се е опитал да се замени на матурата по предмет по избор със свой познат

Снимка: БГНЕС

Бургаски зрелостник се е опитал да се замени на матурата днес със свой познат. Той е трябвало да пише по философия вместо зрелостника. Други трима дванайсетокласници са били заловени с телефони. Нарушения при изпита за 7-ми клас не са установени:

Едно нарушение още при влизането на учениците в учебните зали било установено. Квестори са предотвратили опит бургазлия да се яви на изпит вместо зрелостник, обясни началникът на Регионалния образователен инспекторат Виолета Илиева:

Влязло лице, което не съответства на посоченото в личната карта, с която се представя. Тече процес по бързо производство.

Други трима ученици са били хванати с телефони по време на изпита:

Интересното е, че не са преписвали. Не са хванати в момент, в който ползват телефона, а е видян телефон в тях. В един от случаите е иззвънял.

По всички изучавани 13 предмета, зрелостниците са заявили най-голямо желание да се явят на втора матура по:

Тази година отново е биологията - със заявени 1077 ученика, следва английски език. Най-малко има по италиански - петима, френски - 16, физика и астрономия - 5, уточни още Илиева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44