Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрелищно авиошоу на руските групи за висш пилотаж "Витязи" и "Стрижи"

Виктор Бондарев
Снимка: Николай Кръстев - кореспондент на БНР в Москва

По повод 25 години от създаването си, руските авиационни групи за висш пилотаж "Витязи" и "Стрижи", които са част от новосъздадените военно-космически сили на Русия, правят въздушно шоу пред представители на руското главно командване и хиляди зрители.

Това е първата публична демонстрация на най-модерните руски военни самолети за гражданите и чуждестранните медии, акредитирани в Москва от военно-космическите сили на Русия. Те бяха създадени през август миналата година и през октомври влязоха в реални военни действия в Сирия. Пред Българското национално радио командващият военно-космическите сили на Русия генерал-полковник Виктор Бондарев коментира, че за този период повече от половината територия на Сирия е била освободена от терористичните групировки.

Снимка

Авиационното шоу се провежда във военновъздушната база "Кубинка", разположена на около 40 километра извън Москва, където се намират около 10 хиляди човека, а близо три часа най-добрите асове показват професионалните си умения на високо технологичните си самолети като СУ-35, МИГ-29, изтребители и бомбардировачи. 

Известни музикални групи подгряват патриотичните чувства на зрителите, а който иска може да си закупи руски знамена с образа на президента Владимир Путин или да гледа демонстрационните действия на военно-десантните части.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44