Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник загина при дърводобив край Благоевград

Снимка: Георги Нейков, БНР

Работник е загинал по време на дърводобив в горски масив край Благоевград. Полицията и инспекцията по труда  разследват причините за тежкия трудов инцидент. 

Злополуката е станала  тази сутрин около 10.00 часа в горски масив в района на благоевградското село Дренково. По  неофициална информация  няколко работника са извършвали дърводобив на иглолистна дървесина. При отрязването едно от дърветата се е подпряло на съседен бор.  Докато друг работник режел второто дърво, отрязаният бор паднал и ударил  мъжа, който се опитвал да го насочи. Работникът е загинал на място.

Инспекцията по труда е започнала  проверка за наличието на трудови договори и  дали са спазени изискванията за безопасност. От Югозападното държавно предприятие потвърдиха, че обектът е отдаден  на търг за добив на дървесина от корен на благоевградска фирма. За тежкия инцидент е уведомена прокуратурата, под чието наблюдение се води разследване



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44