Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградите "Евлогий и Христо Георгиеви" при известен български физик, при родителите на момиче загинало в пожара във влака София-Кардам и при съосновател на "Телерик"

Награди "Евлогий и Христо Георгиеви" 2016
Снимка: БГНЕС

В аулата на Софийския университет бяха обявени наградите "Евлогий и Христо Георгиеви". За принос към българското общество в област "образование" бе отличен професор Минко Балкански - един от най-големите физици в света и почетен професор в университета "Мария и Пиер Кюри", където оглавява лабораторията по физика на твърдото тяло.
В област "дарителство" наградата получиха Софка и Желю Желеви, родители на Валерия Желева, една от жертвите на пожара във влака София-Кардам. Семейство Желеви даряват средствата от полученото държавно обезщетение на петте учебни заведения, където е била възпитавана и се е обучавала дъщеря им.
В област "бизнес" бе награден Васил Терзиев, съосновател на софтуерна компания "Телерик" и образователната инициатива за безплатно обучение "Академия на Телерик".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44