Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропадна уличното платно в центъра на Флоренция

Снимка: Аделина Александрова

Флоренция осъмна с пропадане на уличното платно покрай река Арно в самия център на града между световноизвестния мост "Понте Векио“ и моста "Понте але Грацие". Жертви няма, но щетите са големи.

Пропадането е откъм реката с дължина около 200 метра и ширина около 7 метра. Зоната служи за паркинг и в образувалата се яма са попаднали 20 автомобила. Някои от тях са залети с вода, която непрекъснато приижда от предполагаем скъсан водопровод, който минава под пътя. Смята се, че това е причината за нещастието, след като специални екипи на противопожарната охрана установиха, че подпорната стена на река Арно не е поддала, а нейното ниво е обичайно за сезона.

Извършва се оглед на съседните на пропадането сгради за установяване на евентуални щети от получилата се ерозия на пътя. Евакуирани няма. Изпомпва се водата от ямата и предстои намесата на специалисти за отстраняването на повредата.

Движението на автомобили и пешеходци в пострадалия участък на крайречната улица е преустановено. Музеите на "Палацо Пити" ще останат затворени през целия ден. Любопитен факт е, че на отсрещния бряг е уникалната галерия "Уфици".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44