Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 7 мигранти са се удавили край бреговете на Либия, около 200 все още се издирват

Най-малко седем мигранти са се удавили край бреговете на Либия след като лодката им се е преобърнала. В плавателния съд е имало около 700 души като 500 от тях са спасени. Италианската брегова охрана издирва телата на изчезналите.

Причината за случилото се е в претоварването на плавателния съд, който бил забелязан своевременно от патрулен кораб. Общо за изминалото денонощие в Сицилийския пролив са извършени 40 спасителни операции под ръководството на италианската брегова охрана, в които продължават да участват търговски и други кораби от системата Фронтекс.

Само за вчерашния ден спасените са 3000 души, голяма част от които от Субсахарска Африка. 1050 от тях, сред които 260 малолетни без придружители, пристигнаха в Палермо на борда на кораб на италианската брегова охрана. Кораби на "Лекари без граници” и на италианския флот превозиха до други пристанища на остров Сицилия над 500 бежанци. Положението с настаняването им е затруднено, тъй като всички структури за пребиваване на бежанци на острова са пълни. Местните власти полагат максимални усилия за решаването на проблема.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44